Kolejne spotkanie z cyklu All In UJ już za nami. Tym razem już pod nowym hasłem – All In FIT. W ostatni czwartek omawialiśmy najczęstsze mity żywieniowe, w tym między innymi:
- produkty 0 kcal – szkodzą czy pomagają ?
- sztuczne substancje słodzące – czy możemy je spożywać ?
- produkty light – powinniśmy je wybierać ?
- który cukier jest lepszy – biały, brązowy czy trzcinowy ?
- czy miód jest dobrym zamiennikiem cukru ?
- „dieta” to chwilowy sposób jedzenia by schudnąć ?
- jaja – powinniśmy je jeść ? A jeżeli tak to ile ?
- pomijanie śniadań i kolacji jako sposób na redukcję masy ciała ?
- produkty brązowe (ryże, pieczywo, makarony) – czy zawsze są lepsze od białych ?
- podczas redukcji masy ciała trzeba być głodnym ?
- robiąc masę możemy jeść dowolne produkty ?
- ziemniaki są tuczące ?
- by schudnąć trzeba wyeliminować z diety tłuszcze ?
- ostatni posiłek musi być do godziny 18 ?
- dieta IIFYM – czy jest korzystna ?
- nie ważne co jesz, byleby nie przekraczać wyznaczonej ilości kcal ?
- czy lampka wina wspiera odchudzanie ?
- śniadanie białkowo-tłuszczowe czy węglowodanowe ?
- najlepiej jeść samo (lub głównie) białko ?
- weganizm a niedobór białka w diecie – czy jest to realne ?
- dietę wegetariańską mogą stosować tylko osoby zdrowe ?
- sól morska jako zdrowsza od kuchennej ?
- mleko – „cichy zabójca” – pić, czy nie pić ?
- apetyt na coś to wskaźnik niedoborów żywieniowych ?
- cytryna ma najwięcej witaminy C z wszystkich produktów ?
- jeśli smażyć to na czym ?
- czy olej kokosowy jest taki niezwykły ?