FiMD - zaliczenie
Quiz-summary
0 of 11 questions completed
Questions:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
Information
Fakty i mity dietetyczne – test zaliczeniowy
You must specify a text. |
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Average score |
|
Your score |
|
Categories
- Not categorized 0%
-
Test zaliczony
-
Test niezaliczony
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- Answered
- Review
-
Question 1 of 11
1. Question
1 pointsSpośród wymienionych produktów antyoksydantów jest najmniej w:
-
Question 2 of 11
2. Question
1 pointsProzdrowotne działanie miodu znika w momencie podgrzania miodu do temperatury:
-
Question 3 of 11
3. Question
1 pointsProduktem zabronionym w chorobach tarczycy (w trakcie leczenia letroxem lub euthyroxem) zabronione jest spożywanie
-
Question 4 of 11
4. Question
1 pointsNa przykładowy posiłek spożywamy dwa produkty o wysoki indeksie glikemicznym. Załóżmy że ładunek glikemiczny takiej potrawy wynosi 50. Jeśli do tego posiłku dodamy 1 produkt o bardzo niskim indeksie glikemiczny to wtedy ładunek glikemiczny ulegnie:
-
Question 5 of 11
5. Question
1 pointsDieta ketogeniczna jest dozwolona u:
-
Question 6 of 11
6. Question
1 pointsJedynym tłuszczem rozpuszczalnym w wodzie (bez udziału wątroby i pęcherzyka żółciowego) jest:
-
Question 7 of 11
7. Question
1 pointsPieczywo pełnoziarniste to takie w którym:
-
Question 8 of 11
8. Question
1 pointsMakaron z semoliny jest najbardziej zbliżony odżywczo do
-
Question 9 of 11
9. Question
1 pointsPrzykładem diety eliminacyjnej jest dieta
-
Question 10 of 11
10. Question
1 pointsSpośród wymienionych ryb najniższe (najmniejsze) wartości odżywcze i witaminowo-mineralne ma
-
Question 11 of 11
11. Question
1 pointsObecne wytyczne co do bezpiecznej ilości spożywanych jajek zakładają, że ich maksymalna ilość może wynieść (dla osoby zdrowej)